• Home
 •   |  
 • Product informatie
 •   |  
 • Verkooppunten
 •   |  
 • Dealer worden
 •   |  
 • Contact
 • Biologische olijfolie
  afkomstig uit
  Zuid-Spanje

  Producten LA Organic olijfolie

  De Zuid-Spaanse LA Organic olijfolie bestaat uit een Oro, Original en een Cuisine lijn, te vergelijken met de ‘gran reserva’, ‘reserva’ en een prachtige Crianza uit de wijnwereld. Ook is er een mooie biologische Vinegar lijn beschikbaar.

  Download hier de productbrochure van LA Organic (PDF) »

  LA Organic ORO

  LA Organic Oro is een premium, limited edition extra vierge olijfolie. Het heeft een fijne, maar duidelijk waarneembare aanwezigheid van peper en bitterheid. Ideaal voor fijnproevers die complexiteit en intensiteit zoeken in de bereiding van hun gerechten. De flacons in de vorm van ouderwetse inktpotten zijn speciaal ontworpen door Philippe Starck, die hiermee voor het eerst een Spaanse olie een uniek format heeft gegeven.

  Er zijn twee varianten:
  ORO INTENSO heeft een robuuste complexe smaak met geurige tonen van wilde bloemen. Ook heeft het een pittig karakter met een peperige ondertoon. Gemaakt van de Picudo olijfsoort.
  Fles 250 ml: € 11,50

  ORO SUAVE is een uitzonderlijk verfijnde, zachte, frisse olijfolie met een gladde textuur. Zijdezacht en zoet met een licht pepertje dat uiting geeft aan het onderliggende karakter. De smaak is delicaat met tonen van zoet gras en gedroogde vruchten. Gemaakt van de olijfsoorten Picudo en Hojiblanca.
  Fles 250 ml: € 11,50

  LA Organic ORIGINAL

  LA Organic Original is een delicate extra vierge olijfolie met een zachte tot medium intensiteit. Philippe Starck creëerde de verpakking op basis van de traditionele blikjes, de beste manier om olijfolie in te bewaren. De Original olie heeft tonen van groene bladeren, gras, appel, banaan en noten, met een evenwichtige en voelbare sensatie in de mond. Ideaal in gebruik als dressing voor salades, maar ook puur.

  Er zijn twee varianten:
  ORIGINAL INTENSO heeft een flexibel en energiek smaakpallet, met tonen van groene tomaat blad, appel en walnoot. Het duidelijk Spaanse karakter komt terug in de aangename ‘bite’ en de fijne nasmaak. Gemaakt van de Picudo, Hojiblanca en Arbequina olijfsoorten.
  Blik 750 ml € 14,99 / Blik 3 L € 75,00

  ORIGINAL SUAVE beschikt over een voorbeeldige elegantie en harmonie, frisheid en een bijzonder fruitig karakter (amandel). De smaak is zacht, met lichte zure hints die een grote persoonlijkheid toekennen. Gemaakt van de Arbequina en Picudo olijfsoorten.
  Blik 250 ml € 8,99 / Blik 750 ml € 14,99 / Blik 3 L € 75,00

  LA Organic CUISINE

  De eerste biologische extra vierge olijfolie die speciaal geproduceerd is voor gebruik in restaurants. De Cuisine extra vierge olijfolie heeft een lichte en evenwichtige fruitige geur en een duidelijk zoete nasmaak in de mond. Het is ook een uitzonderlijk lekkere olie voor dagelijks gebruik. De samenstelling maakt het gebruik van LA Cuisine mogelijk bij bakken, stoofpotten, marinades en salades.

  Voor deze olie is een speciale flesverpakking gemaakt die perfect past voor het gebruik ervan in de keuken. De Cuisine olie is gemaakt van de Picual, Hojiblanca, Arbequina en Picudo olijfsoorten.

  Fles 250 ml € 5,99 / Fles 375 ml € 7,99 / Fles 500 ml € 8,99 / Blik 3 L € 45,00

  LA Organic VINEGARS
  Daarnaast is in de Cuisine lijn de zoete Pedro Ximenez azijnen verkrijgbaar, gemaakt met de fijnste biologische wijnen en Pedro Ximenez rozijnen.

  Cuisine Pedro Ximenez smaakt zoet-zuur en ruikt naar rozijnen, koffie en karamel.
  Fles 250 ml: € 5,99